OM MIG

Född och uppvuxen på Mallorca / Spanien då mina föräldrar arbetade där. Färger har alltid fascinerat mig. Och likaså bildspråket. Med en far som är gammal jazzmusiker, konstnär och fotograf och även syskon som är konstnärer och musiker så har jag vuxit upp med många sinnesintryck.
Började att intressera mig för fotografering 1987 då jag för första gången fick hålla en Canon EOS 650 i min hand. Sen blev det Minolta, och provade på Nikon men kände att Canon är den kameran som jag trivs bäst med.

Arbetade tidigare som ljussättare. Började inom musikbranchen och var ute på turné. Men när jag flyttade till Skåne så fick jag möjligheten att få anställning på Malmö Stadsteater. Där arbetade jag som ljustekniker både på de fasta scenerna och den uppsökande teatern. Arbetade med Bl a Elvira Madigan, Sweeney Todd, Teaterbåtern Miss Saigon, Svansjön, Nötknäpparen... osv

Första jobbet som ljussättare gjorde jag på en turné i Italien med Malmö stadsteaters balett.
Vi turnerade med Mozarts Requiem i 10 dagar och det gick bara att ljussätta på natten. Det var en fantastisk upplevelse och en stor erfarenhet.

Mitt arbetssätt inom all ljussättning var att jag ville skapa "rum och dimensioner"  Att ljuset skulle bli en förstärkning till orden eller tingen
Vid sidan av Malmö stadsteater frilansade jag även som ljussättare på mindre teatrar.
Då jag slutade med ljussättning så kände jag att jag ville ha en annan uttrycksform för att fånga och skapa stämning så därför har fotograferingen blivit en uttrycksform för mig och min personlighet.Väl mött!
 
Pella
 

 

 


4 kommentarer:

 1. Tack för titten....kommer säkert att återkomma till dig och din blogg i framtiden.
  Och du...solnedgångar är en fantastiskt färgpallet som inte är den andra lik.

  Vh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag som ska tacka för att du tittade in :) Ja, solnedgångar är ett vackert spektra.

   Mvh Pella

   Radera
 2. ...da jeg så dine himler, genkendte jeg dig...har det ligesom dig med lys og himmel.

  Tak for skønhed og dybde

  Susana, Danmark

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg. Skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.