torsdag 30 maj 2013

I Kurt Wallanders fotspår...
Innan vi flyttade till gården så hade jag min häst uppstallad på en gård i Tågra. Och då jag inte är en tävlingsmänniska utan föredrar härliga skogsritter så passade det mig perfekt att få rida i Oraskogen. en fantastisk skog med vackra ädelträd. Och som dessutom har ekar som är flera 100 år gamla. dessa är skyddade genom Skånes Naturvårdsförbund / NaturskyddsföreningenVarje äldre ek får en skylt där det står evighetsträd.

En av ekarna som har statusen evighetsträd
 
Naturvårdverkets skylt  som visar att dessa träd inte får röras.


Sonen berättade för mig att man kan höra trädets hjärta slå.
<3


Ur ett annat perspektiv
 


Ravinens lutning
Tog lite porträttbilder på sonen.
 
 
 

Ofta så red jag förbi en gammal skånelänga som låg i kanten av skogen med ett fält kantad av  mindre ekar.

Huset som användes i Wallanderfilmen "Innan Frosten"

 Detta huset var min dröm som jag fortfarande inte kan släppa. det ligger helt fantastiskt inne bland dessa gamla ekar. I dag används det som sommarbostad.
Och denna skogen kan jag som min egen bakficka, så när jag satt och såg Wallanderfilmen "Innan Frosten" så ökade pulsen. Där i filmen var ju "mitt" hus. Ni som har sett den kanske minns att de gömde sig i ett hus som var till salu. Och extra spännande var det då jakten pågick i denna skogen.

 

Vi börjar att bege oss mot bilen men tar lite nytta av timret....


Vi hittade några stockar på marken och det fick bli lite mer porträttbilder. Tur att man var utrustad med en sopsäck i kameraryggsäcken när man ska ta perspektivbilder :)

Ny generation av ekar tar överUtgallting av bokar
 När vi kom ut ur skogen så började himlen spricka upp och solen lysa med sitt varma ljus. Då det hade regnat tidigare på dagen så låg det ett dis i luften.
Just då så kändes det som att stå i en tavla....Och när jag står där så kommer två rådjursbockar cirka 20 meter från mig i sakta mak. De står tittar på mig i ett antal sekunder. Så pass länge så att jag får chansen att ändra inställningarna på kameran. Kommer tyvärr på att jag bara har ett 18-55 objektiv på, men lyckats ta några bilder.

Rådjursbock på språng

 
En underbar skogstur <3
 
 
Pella

1 kommentar:

  1. Vackra bilder :) ska kolla in den filmen igen :) tror nog jag minns den gården :) Kram Suss

    SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg. Skriv gärna ditt namn i kommentaren så jag vet vem som har hälsat på mig.